Origo-hét: „ismétlésre ítélve”

Cikk dátuma 2014. szeptember. 05. | KáVé
 Origo-hét: „ismétlésre ítélve”

Tartalmas programok, aktív gólyák

Nincs okuk a panaszra a kodolányis gólyáknak, az Origo-hét szervezői és szereplői igazán tartalmas programokkal vezették be őket a főiskolai életbe. A hétfőtől csütörtök éjszakáig tartó egész napos eseménysorozat során tájékozódhattak egyrészt a tanuláshoz kapcsolódó tudnivalókról – így például megismerkedhettek mentortanáraikkal és csoporttársaikkal-, másrészt ízelítőt kaptak a főiskola mozgalmas közösségi életéből. 

Kedden Dr. Szabó Péter rektor köszöntötte az elsőéveseket, akik ezúttal tettek hallgatói esküt. A sportprogramokról, versenyekről mindvégig Butor Klára, Kass László és Vidó Judit gondoskodtak, a kínálat széles volt, mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. Butor Klára városismereti portyája is sikert aratott a gólyák körében. Hasznosnak és érdekesnek bizonyult Dr. Bordás Sándor szerdai önismereti tréningje is, érdemes volt betervezni a napközbeni programok sorába. Kétségkívül az esti „bulik” szolgálták igazán a közösségépítést, itt ismerkedhettek meg egymással legfesztelenebb módon a  kodolányis gólyák. Nem kis szerepe volt ebben annak is, hogy kodolányis jazz szakosok szolgáltatták esténként a zenét. Úgy láttam, a szerda esti táncházban – amelyet Hahn Kakas István és Tombor Bea vezetett – már régi ismerősként ropták az Origo-hét gólyái.

Sportolók is „éjszakáztak” is a D-kollégiumban. A kedd esti talk show keretében, amelyet Tóth Bence vezetett, székesfehérvári élsportolók - jégkorongozók, kézilabdázók és kosárlabdázók  - vendégeskedtek a KJF-en.

A kosárlabdázókat Supola Zoltán, az Alba Fehérvár irányítója és Halm Rolland, az Alba Fehérvár szakosztály-igazgatója, a kéziseket Kiss Éva és Szendrey Viktória, a Fehérvár KC hálóőrei, valamint a jégkorongosakat Hegyi Ádám Zoltán, az Újpest, míg Benk András, a Fehérvár AV19 csatára képviselte. A sportos mezőnyben a két korongozó fiatal szorosan kötődik is főiskolánkhoz, miután András turizmus-vendéglátás szakon tanul, Zoltán pedig most vette az utolsó akadályokat is nemzetközi tanulmányok képzésen. A feltörekvő, tehetséges fiatal kézilabda kapus Viktória pedig a Kodolányi középiskola padjait koptatja.

A jó hangulatú estén a gólyák közelebbről megismerhették azokat az élsportolókat, akiket legtöbbször csak a pálya széléről, vagy a tv előtt a fotelben ülve látnak.  Kiderült, hogy mennyi áldozatot hoznak, pihenésből, szabadidőből is kevesebb jut nekik, ám az elért eredmények mindig kárpótolják őket. Megtudhatták az érdeklődök azt is, hogy jól haladnak a tárgyalások a Real Madrid felnőtt kosárlabda csapatával, így októberben a megyeszékhelyre látogathatnak. 

Supola Zoltán beszélt a magyar férfi kosárlabda válogatott nyári meneteléséről, amikor nüanszok választották el a csapatot az Eb-re kijutástól. Kiderült az is, hogy ha idejük engedi előszeretettel látogatják egymás összecsapásait, így Hegyi Ádám – aki a boksz világában is otthonosan mozog – főként a kosarasok és kézisek küzdelmeit követi nyomon. Benk András felidézte a 2008-as szapporói jégkorong csodát, amikor is a magyar válogatott feljutott a világ legjobb együttesei közé.

A szerda  esti talk show-ra sikeres kodolányisokat hívott meg Virágh Ildikó. A házigazda eddig két interjúkötetet írt a karriert befutott egykori kodolányisokról, s mint elmondta, a siker kulcsa minden szakterülethez hozzáigazítható, minden szak képviselője megtalálható az interjúk sorában. A mostani meghívottak között a közönség megismerhette Benkő Andreát, a Kossuth Rádió szerkesztő-műsorvezetőjét, Hagymásy Andrást, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatóját, Dr. Hoffmann Orsolyát, a KJF rektorhelyettesét, és a következő kötetbe tervezett újabb „sikereseket”: Benedek Gábort, a Magyar Televízió hangmérnökét, Mágó Armandot, a Metropol szerkesztőjét, valamint Mészáros Attilát,  a székesfehérvári önkormányzat ifjúsági tanácsnokát.

Tóth Bence-Virágh Ildikó

 

 

 

 

Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat