Sportnyár Székesfehérvár – augusztus végéig lesznek rendezvények

Mozaik

Hazai és világsztárok a rallye, az atlétika, az öttusa és a kerékpár sportágaiban

A Székesfehérvár Rallye-val kezdődik a sportnyár: mától augusztus végéig különböző sportrendezvényeken, sokféle sportágban, hazai és nemzetközi versenyeket láthatunk a városban a számos kulturális program mellett.  A legnagyobb sztárokkal rendezik a 123. Atlétikai Magyar Bajnokságot, majd július első két napján az óriási jelentőségű Gyulai Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj versenyzői küzdenek a bajnoki címekért, előtte pedig másodszor lesz Hopp Parádé a Hotel Magyar Király előtt. Városunk júliusban felnőtt öttusa Európa-bajnokságnak is otthont ad. Több mint 1500 futót várnak a szervezők a Cerbona Fehérvár Futófesztiválra, és fantasztikus látványosságnak ígérkezik a Tour De Hongrie városunkon áthaladó futama augusztus 16-án. A nyarat a Fehérvári Sport Nagyhét zárja augusztus végén, ami kiváló családi programokat kínál. A rendezvényekről dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester tájékoztattak.

Tovább »

Magyarország öt érzékkel Japánban

KáVé

Kanazawa-Japán, az egyik legrégebbi főiskolai kapcsolatunk

A kanazawai Seiryo egyetemmel főiskolánk tizenöt éve, 2003 óta tart fenn kapcsolatot, így ez az egyik legrégebb óta működő kétoldalú partneri kapcsolatunk. Az évek során már többször fordult meg KJF-es csoport Kanazawában, japán delegáció Budapesten és Székesfehérváron. Amióta az Erasmus + kredit mobilitási program pedig lehetővé teszi, hogy az EU-n kívüli országokból is fogadhassunk oktatókat és hallgatókat, szinte mindegyik félévben érkezett hozzánk hallgató és oktató a japán egyetemről. 

Tovább »

Régi-új hagyomány a fehérvári campuson

KáVé

Hajrá kodolányisok! 

A negyedszázados jubileumon is túl van  már a Kodolányi János Főiskola; hol vannak azok az esztendők, amikor az útkeresés jegyében elindultak a hazai felsőoktatásban a magánintézmények. Alig hihető, hogy a KJF-en annak idején száznegyvenhét hallgatóval kezdődött meg a képzés, és ők valamennyien nyelvszakos tanári szakra jelentkeztek. Aztán következett szépen egymás után a turizmus, a kommunikáció és a többi piacképes szak, és egyre több fiatal akart Székesfehérváron tanulni a gyorsan fejlődő Kodolányin. Huszonötezer diploma fémjelzi az eddig megtett utat, s eközben hagyományok is teremtődtek - sorra -  a főiskola életében.

Tovább »

Teqball a Kodolányin is

KáVé

Kodolányis diák ajándéka a főiskolának

Tovább bővült a Kodolányi János Főiskola hallgatói és munkatársai által igénybe vehető sportolási lehetőségek köre.  A tavaszi szemeszter végére megérkezett az intézmény egykori diákjának, Gattyán Györgynek az ajándékaként egy szabadtéri teqball asztal, amelyet az intézmény udvarában állítottak fel. 

Tovább »

Nyolcvan éves a 13. kerület

Kitekintő

Díszpolgáravatás a születésnapon

80. születésnapját ünnepelte a XIII. kerület június 1-én. Az esemény alkalmából a polgármesteri hivatal Barna termében dr. Tóth József polgármester a délelőtt folyamán dicséretben és jutalomban részesítette a hivatal, az önkormányzati intézmények, a kerületi katasztrófavédelem és a civil szervezetek arra érdemessé vált munkatársait, majd az ünnepi események sora a Radnóti Miklós Művelődési Központ színháztermében, a XIII. Kerületért szakmai díjak, és a díszpolgári címek átadásával folytatódott.

Tovább »

HuCER konferencia a KJF-en

KáVé

Az ország vezető oktatáskutatói tanácskoztak Székesfehérváron

A nevelés és oktatás területén jelentkező kihívásokról és azok megoldásáról tanácskoztak hazai és nemzetközi szakemberek Székesfehérváron a két napos HuCER konferencia keretében. Az eseményen bemutatták az oktatást és tanulást érintő legfrissebb kutatások eredményeit is. A konferenciának a Kodolányi János Főiskola adott otthont május 24-25. között.

Tovább »
Kodolányi János Főiskola

Kodolányi János Főiskola
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Főiskola
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat