Pótfelvételi nyílt nap a Kodolányin

KáVé

Alapszakok, mesterszakok, szakirányú továbbképzések

Hazánk egyetlen, Magyar Termék Nagydíjjal és Európai Minőség-Innováció díjjal is elismert felsőoktatási intézménye a hagyományokhoz híven most is nyílt napra várja a pótfelvételizőket, hogy a 2017 szeptemberében induló képzéseket  az oktatási helyszíneken is megismerhessék a jelentkezők. Budapesten és Székesfehérváron egyaránt lesz nyílt nap augusztus 1-jén, 10.00 órától. 

Tovább »

Státuszunk: „végzett”

KáVé

Mára természetessé vált, hogy a fiatalok többsége több diplomát tervez, az élethosszig tartó tanulás igénye hazánkban is kezd „meggyökeresedni”. Az alapszak befejezését követően jön a mesterszak, majd számos, egyéb szakirányú képzés, hogy a gyorsan változó munkaerőpiaci elvárások ne okozzanak meglepetéseket. A fiatalok elszántak, lelkesek, szorgalmasak, legalábbis én ezt tapasztaltam a Kodolányi János Főiskola júliusi diplomaátadóján. Erről tanúskodnak a friss diplomás Bolfert Richárd ünnepi gondolatai, amivel a diplomaátadón búcsúzott az alma matertől.

Bolfert Richárd

„Az ember ott kezdődik, hogy teremt valamit”

Tovább »

Pont Ott Parti 2017

KáVé

Buda Marci is kodolányis volt

A 2017-es felvételi ponthatárait július 26-án, este nyolckor hozzák nyilvánosságra. Ahogy az elmúlt években, úgy az idén is lesz Pont Ott Parti az ország több városában, írja az Eduline. A fővárosi ponthatárváró buli helyszíne a Rio Budapest (1117 Budapest, Hengermalom út 133.), a programok délután háromkor kezdődnek, a házigazda az egykori kodolányis Buda Marci lesz.

Tovább »

Huszonháromezer diploma negyedszázad alatt

KáVé

Diplomaátadó Fehérváron és Budapesten

Ötszáznyolcvankilencen tettek sikeres államvizsgát idén júliusban a Kodolányi János Főiskolán, egy részüknek szombaton rendeztek ünnepélyes diplomaátadót Budapesten és Székesfehérváron. A százegy orosházi friss diplomás jövő hétvégén kapja meg oklevelét. A most megtartott ünnepségeken megemlékeztek arról is, hogy idén ünnepeli a főiskola fennállásának huszonötödik évfordulóját. Az eltelt negyedszázad alatt mintegy huszonháromezer diplomát adtak át a végzősöknek.

Tovább »

Szeptemberben indul a Mágnes program

KáVé

Békés megyei középiskolák az együttműködő partnerek

Békés megye középiskoláival közösen dolgozta ki a Kodolányi János Főiskola azt a programot, amelynek a legfőbb célja a diákok pályaválasztásának segítése, szakmára felkészítése, tudásfejlesztése. A „Pályaorientáció és felkészülés az intelligens szakosodás szakmáira” projektről június elején együttműködési keretszerződést írtak alá a partnerek Orosházán. A középiskolás felzárkóztató programfejlesztésre  hetvenmillió forintos pályázati forrás áll rendelkezésre.

Tovább »

Friss diplomával a munkaerőpiacon

Mozaik

Ma már ugródeszka a multicéges állás

Minden évben fiatalok ezrei végeznek tanulmányaikkal, többségük konkrét elvárásokkal, tervekkel lép ki a munkaerőpiacra. De vajon milyen lehetőségek várják a pályakezdőket, és ezek mennyire fedik a pályakezdő fiatalok elképzeléseit.

Érdemes megnézni, hogyan keres egy fiatal pályakezdő állást napjainkban.

Tovább »
Kodolányi János Főiskola

Kodolányi János Főiskola
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Főiskola
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat