Jó a gyakorlati képzés is

Hangoskodó

Rakovács Regina írása - kommunikáció és médiatudomány szak, I. évfolyam

Kilencedikes koromban beleszerelmesedtem a kommunikációs szakba”

 

A pályaválasztás és a továbbtanulás gyakran állítja nehéz döntés elé a fiatalokat. Nem egyszerű összeegyeztetni az álmokat a tanulmányi eredményekkel, az anyagi lehetőségekkel. Kovács Nikolettnek, a Kodolányi János Főiskola elsőéves, kommunikáció és médiatudomány hallgatójának sikerült ez, megtalálta a számára legvonzóbb pályát, főiskolai szakot. A vele készíthett interjúban Niki többek között a főiskolai életről is beszél.

 

 Kovács Nikolett megtalálta álmai pályáját


Tovább »

Magyarország öt érzékkel

KáVé

Japán nyelvtanfolyam is indul a Kodolányin

Az Erasmus+ kreditmobilitás program keretében elnyert támogatást felhasználva nyílt lehetősége két kollégának, Horváti Évának és Dr. Hoffmann Orsolyának a KJF-ről, hogy személyesen is felkeresse a Kanazawában a Seiryo Egyetemet. A japán felsőoktatási intézménnyel az utóbbi időben újra felélénkült főiskolánk kapcsolata, az újonnan kinevezett japán rektornak, valamint az elnyert Erasmus+ támogatásnak köszönhetően. A 2016/17-es tanévben főiskolánkon két hallgatót és három oktatót is fogadhattunk a kanazawai intézményből. 

Tovább »

Sikeres kodolányisok

KáVé

2016 rádiós diákújságírója

 

Ivanovics Dalma, a Kodolányi János Főiskola kommunikáció és médiatudomány szakának végzős hallgatója,  a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete által 2016-ban meghirdetett  verseny rádiós kategóriájának első helyezettje. Ő az év rádiós diákújságírója. Még annyit róla, hogy szerintem minden tanár ilyen diákkal szeretne együtt dolgozni. Méltán sorakozott fel a „Sikeres kodolányisok” táborába. 

Tovább »

Orosházi székhellyel a piacképes tudásért

KáVé

Cél a főiskola egyetemmé, Orosháza egyetemi várossá válása

Február 1-jétől hivatalosan Orosháza a Kodolányi János Főiskola székhelye. A több mint huszonöt éves múlttal rendelkező és számos új képzésben gondolkodó felsőoktatási intézmény székhelyváltását történelmi jelentőségű lépésként értékelték a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Több éve kezdődtek meg azok az előkészítő tárgyalások, melyek eredményeképpen 2017. február elsejétől Székesfehérvárról Orosházára helyezte át székhelyét a három városban (Székesfehérvár, Budapest, Orosháza) mintegy 2500 hallgatóval rendelkező Kodolányi János Főiskola – hangzott el a február 2-án, a Gyopárosi úti új székhelyen, az orosházi intézetben tartott sajtótájékoztatón.

Tovább »

Közösségszervezés szak a KJF-en is

KáVé

Hét felsőoktatási intézményben indul az új szak

Kultúrházak Éjjel-Nappal  elnevezéssel évenként megrendezett programsorozat budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be Hoppál  Péter,  az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára, hogy szeptembertől ismét elérhető lesz hét hazai felsőoktatási intézményben – köztük a Kodolányi János Főiskolán is - a közösségszervezés alapszak, és ezen belül több szakirány. 

Tovább »

Sikeres nyílt nap Budapesten és Székesfehérváron

KáVé

Duális képzés, kétszakos diploma, gyakorlatorientált kooperatív tudás

A felsőoktatási intézményekben sorra szervezik a tájékoztató programokat a továbbtanuló középiskolások számára ezekben a hetekben. 

Az egyetemek, főiskolák által szervezett programokon nem csak az intézménnyel és az ott folyó oktatással ismerkedhetnek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok, hanem lehetőségük nyílik tájékozódni mindarról, amiről nem olvashatnak a felvételi tájékoztatóban.

Több mint kétszáz diák érkezett a KJF-en szombaton megtartott nyílt napra; a budapesti és a székesfehérvári oktatási helyszíneken egyaránt tájékozódhattak a válaszható szakokról, külföldön eltölthető tanulmányi időről, ösztöndíjakról, diákéletről és megismerkedhettek az egyes szakokon tanító tanárokkal. Székesfehérváron Mits Péter, a KJF kulturális tanulmányok tanszékének adjunktusa, Budapesten pedig Dr. Vizi László Tamás rektorhelyettes  indította a programot a főiskola képzési palettájának részletes bemutatásával.

Tovább »
Kodolányi János Főiskola

Kodolányi János Főiskola
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Főiskola
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat