Iskolai feladatból blog született

Mozaik

Kolarovszki Barbara -  kommunikáció és médiatudomány szak, III. évfolyam

„…ha még te sem olvasnád el, akkor nincs kész a cikk”

A blogírásnak, mint minden modern publicisztikai műfajnak, vannak szabályai, annyi különbséggel, hogy ezek a keretek képlékenyek és folyamatosan változnak. Aki blogolással szeretne foglalkozni, számos olyan cikket talál az interneten, ami eligazítást, segítséget nyújt ebben a témában. Hegyi Patrick a Kodolányi János Főiskola végzős hallgatója tavaly ősszel kezdett foglalkozni a blogírással, egy szemináriumi feladathoz kapcsolódnak a kezdeti próbálkozások. Beszélgetésünk elején szóba került, miért indította el az első blogját.

Tovább »

Együttműködési megállapodás a KJF és a Kormányhivatal között

KáVé

 

Az orosházi székhelyű Kodolányi János Főiskola és a Békés Megyei Kormányhivatal képviselői együttműködési megállapodást írtak alá március 1-jén. A megállapodás aláírásával újabb lehetőség nyílik az orosházi felsőoktatásban.

Tovább »

Friss diplomásokat köszöntöttek a KJF-en

KáVé

Diplomaátadó a jubiláló főiskolán

Közel háromszázan tettek sikeres államvizsgát idén januárban a huszonöt éves  Kodolányi János Főiskolán, számukra a hétvégén rendeztek ünnepélyes diplomaátadót. A végzősök kiváló teljesítményét a főiskola vezetése rangos díjakkal ismerte el, amelyeket ugyancsak az ünnepségeken vehettek át a friss diplomások Dr. Szabó Péter rektortól. Két ünnepséget is tartottak Budapesten, mindkettőn Zabos Regina, a Fehérvár Hangja 2015 zenei tehetségkutató győztese, a Kodolányi János Főiskola jazzének szakos hallgatója lépett a közönség elé színvonalas előadással.  

Tovább »

Főiskolás sportolók és tanáruk

Mozaik

Szalay Dávid: Két évtized a Kodolányin

Nincs olyan nappali tagozatos hallgató a Kodolányi János Főiskolán, aki ne ismerné Kass László nevét. A sportiroda testnevelő tanára meglehetősen komplex feladatot lát el a KJF Budapesti Oktatási Központjában, mellette pedig labdarúgóedzőként is tevékenykedik a II. kerületben. Beszélgetésünk elején a kezdeti évek kerültek szóba.

Tovább »

Wacha Tanár Úr elment

KáVé

…fel sem merült bennem, hogy egyszer majd elmegy örökre”

Wacha tanár úr... így emlegettük egymás között is, nem csak a megszólítás során. Szerettük, tiszteltük, meghajoltunk tudása előtt és megtiszteltetésnek vettük a barátságát. Szerettünk összefutni vele a Kodolányi főiskola folyosóin, a tanáriban, a menzán, a kodolányis Kazinczy-verseny után, ahonnan tehetséges fiatalokat küldött az országos megmérettetésre. 

Tovább »

Tavaszvárás és Szent Bálint

Hangoskodó

Kóródi Brigitta - kommunikáció és médiatudomány szak, III.évfolyam

Valentin nap és amit tudni érdemes róla

A Valentin napot ugye nem kell már senkinek sem bemutatnom. De talán akadhatnak olyanok is, akiknek újat tudok mondani. Egy biztos, ezen a napon sokan néznek meg egy-egy romantikus filmet, a szerelmesek igyekeznek együtt tölteni a szabad idejüket, és akármerre nézünk, mindenhol a piros szín dominál, többnyire szívecske formában. 

Tovább »
Kodolányi János Főiskola

Kodolányi János Főiskola
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Főiskola
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat