Lánczos-Szekfű Ösztöndíj kodolányisoknak

KáVé

Györök Márk és Mits Péter megzenésített versekkel nyertek pályázatot

A Szent István ünnepkör hetében a Bory-várban ünnepélyes keretek között nyújtották át a Deák Dénes Díjat és Ösztöndíjat, valamint a Lánczos Kornél - Szekfű Gyula Ösztöndíjakat. Idén a Kodolányi János Egyetem tanár-diák zenész párosa  - Mits Péter és Györök Márk - is a díjazottak között van. A Lánczos-Szekfű Ösztöndíjakat az alapítvány kuratóriuma minden évben azoknak ítéli meg, akik a tudomány, a művészet, illetve a társadalompolitika területén folytatnak színvonalas alkotómunkát.

Tovább »

Koronázási Szertartásjáték 2018

Kitekintő

II. András kora elevenedik meg Fehérváron

Különleges időutazásban lehet része annak, aki Székesfehérvárra látogat augusztus közepén: a Koronázási Ünnepi Játékok az egykori koronázó város hangulatába repítik vissza. A rendezvény kiemelt elemei a szertartásjáték, a középkori vásári forgatag, az óriásbábok felvonulása és a Fény utca. Az augusztus 18-án és 19-én látható Koronázási Szertartásjátékban az Árpád-ház egyik legismertebb, leghosszabb ideig uralkodó királya, az Aranybullát megfogalmazó II. András koronázási szertartását és életét viszi színre Szikora János rendező.  A Koronázási Szertartásjáték a Nemzeti Emlékhelyen felépített monumentális szabadtéri színpadon, grandiózus díszletek között, modern fény- és látványtechnikával kápráztatja majd el a közönséget. 

Tovább »

Székesfehérvári Királyi Napok

Kitekintő

Augusztus 11-én kezdődik a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál

Augusztus 10-20. között rendezik meg a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatot, amelynek keretein belül idén 23. alkalommal látogat Székesfehérvárra a világ: nyolc országból érkeznek táncosok, zenészek a koronázó városba, hogy megismertessék kultúrájukkal a közönséget a Nemzetközi Néptáncfesztivál ideje alatt. A vendégcsoportok mellett a szervező Alba Regia Táncegyüttes és az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola csoportjai is színpadra lépnek az augusztus 11-15-ig tartó néptáncfesztivál ideje alatt.

Tovább »

Nyílt nap is lesz a Kodolányi János Egyetemen

KáVé

Pótfelvételi augusztus 6-ig

 

A felsőoktatási intézményekben fontos időszaknak számít július vége, illetve augusztus eleje, egyrészt ekkor derül ki a felvételi eredménye, majd a ponthúzás napjától elindul a pótfelvételi időszak. Fontos tudnivaló, hogy az idén augusztus 6-ig jelentkezhetnek mindazok a pótfelvételi eljárásban, akiket nem vettek fel, illetve be sem adták a jelentkezésüket tavasszal.

A 2018 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre 107 695-en nyújtottak be érvényes jelentkezést. Legtöbben – 72 955-en – alapképzést jelöltek meg első helyen, osztatlan képzésre 11 674-en, felsőoktatási szakképzésre 4 846-an, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők közül mesterképzésekre 18220-an jelentkeztek első helyen.

Tovább »

Holnap kezdődik a XXI. FEZEN

Kitekintő

Boban Markovic és a Csík zenekar is fellép Fehérváron

A holnapi kapunyitás előtt Kovács Antal főszervező és Mészáros Attila alpolgármester tartott sajtótájékoztatót a XXI. Fezen Fesztiválról. A négynapos rendezvényre már elfogytak a kempingjegyek, a diákjegyek és a felnőtt bérletek, de napijegyek még kaphatók. A tegnap tett bejelentés kapcsán – miszerint a Pitbull Produkció lemondta a fellépését – a szervezők a szombati napijegyesek kompenzációjáról is beszéltek.

Tovább »

Egyetemi rangot kapott a Kodolányi János Főiskola

KáVé

Orosházán jelentették be az előrelépést

Egyetemmé lép elő a Kodolányi János Főiskola 2018. augusztus elsejétől. Az elsők között megalapított hazai, magán felsőoktatási intézmény az elmúlt évben ünnepelte működésének negyedszázados évfordulóját, s a jubileumi időszakban helyezte át székhelyét 2017. február elsején Orosházára. Az egyetemmé válást Dr. Szabó Péter rektor jelentette be a dél-békési városban megrendezett sajtótájékoztatón, amelyen részt vett Dávid Zoltán polgármester és Simonka György országgyűlési képviselő. Huszonöt tanév, közel huszonötezer végzett hallgató, rangos hazai és külföldi minőségdíjak után az elismertségét jelzi az elnyert egyetemi cím, mondta egyebek mellett a rektor.  

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat