Felvételi előtt, nyílt nap után

Hangoskodó

Kovács Nóra: Kulcs a jövőhöz

Az első pillantásom az iskolára tekintve félelemmel és egyben kíváncsisággal töltött el, hiszen bár még van időm a felvételiig, de egy új iskola láttán és a nyílt nap ismeretlen mozzanatai hatására sokakunknak rándul görcsbe a gyomra. Előtörnek a közelgő érettségihez, pontszámokhoz, várható költségekhez kapcsolódó aggodalmaskodások, negatív gondolatok.
Belépve a főiskola Frangepán utcai épületbe azonban megnyugodtam. Éreztem, hogy jó helyen vagyok. 

Tovább »

Partnerség az Antenna Hungáriával

KáVé

Közös képzési, gyakornoki programok, fejlesztési lehetőségek 

Együttműködési megállapodást írt alá Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora és Dr. Mándi Gábor az Antenna Hungária Zrt. vállalatirányítási igazgatója a felsőfokú intézmény budapesti oktatási központjában. A közös képzési és gyakornoki programok mellett ösztöndíj lehetőségekről, és műszaki fejlesztési tervekről is határoztak a partnerek. Ez utóbbi terület esetében a 21. századi elvárásoknak megfelelő, korszerű technika eszközök kerülnek a főiskola stúdióiba.

Tovább »

Sikeres kodolányisok

KáVé

Bármely szakterület lehetőséget kínál az előmenetelhez

Sikeres kodolányisok legalább húszezren vannak ma már, hiszen ennyien szereztek diplomát az elmúlt huszonöt évben a Kodolányi János Főiskolán. Két kötetben is lehet olvasni a sikereikhez vezető útról. Ezek az interjúk elsősorban azokról a fiatalokról szólnak, akik a diplomaszerzés utáni tétova lépéseket követően fénysebességre kapcsolva robbantak be a választott szakma világába. Másodsorban arról a főiskoláról, amely megágyazta a későbbi karriereket, ahol a diákok tudást, önbizalmat, pénzre váltható gyakorlati ismereteket szedtek magukra.

„A siker kulcsa minden zárhoz hozzáigazítható, a tehetség, a tudás és a szorgalom együttesen csiszolgatja. Bármely szakterület lehetőséget kínál az előmenetelhez, bárki lehet sikeres a saját szakmájában. A szociális munkás szakon végzett hallgató éppúgy maradandót alkothat, mint a nyelvtanár, a gazdász, a turizmus vagy a kommunikáció szakos.” olvasható Virágh Ildikó Sikeres Kodolányisok című kötetében. Az alábbi interjúrészleteket a kötetekből válogattuk.

Tovább »

Felvételi 2018

KáVé

Ösztöndíj, diákhitel, pontszámítás

A felsőoktatásba igyekvőknek tudniuk kell, hogy összesen tizenkét állami ösztöndíjas félévük van, ezeket felsőoktatási szakképzésen, alap- és osztatlan képzésen, valamint mesterképzésen használhatják fel. Rögtön az elején tisztázni érdemes azonban, hogy az állami ösztöndíjas helyeken tanuló diákok hallgatói szerződést írnak alá, míg az önköltséges képzésben résztvevőknek nincs ilyen kötelezettségük.

Tovább »

Orientációs hét a külföldi hallgatóknak

KáVé

Nem csak workshopokon vettek részt, hanem magyar ételekkel, népművészettel is ismerkedtek

Immár harmadik alkalommal szervezett ebben a tanévben nagyszabású programot a KJF a külföldről érkező hallgatók számára. Míg korábban az EU tagországaiból érkeztek Erasmus ösztöndíjjal külföldi hallgatók a Kodolányi János Főiskolára, szeptembertől jelentős számban tanulnak más országokból származó fiatalok is a budapesti intézetben, mondta el a KV-nak Dr. Hoffmann Orsolya nemzetközi rektorhelyettes. Januárban újabb hallgatói csoport érkezett, így tovább növekedett a Bangladesből, Indiából, Kongóból, Nepálból és Pakisztánból érkezett fiatalok száma az intézményben.

Tovább »

Felvételi 2018

KáVé

Jogvesztő a jelentkezési határidő be nem tartása

Sok feladata lesz a felsőoktatásba igyekvőknek a következő néhány héten. Nyilvánvaló, hogy a pályaválasztás szempontjából legfontosabb a szakválasztás, ugyanakkor hasonló fontos döntés az intézmény kiválasztása is. További nyitott kérdésekre is kell választ kapniuk, például arra, hogy milyen tanulmányi eredménnyel lehet állami ösztöndíjas helyre bekerülni, mennyi a féléves tandíj az önköltséges képzések esetében, milyen intézményi ösztöndíjakra lehet pályázni és milyen szakirányok vannak a választott szakon. 

Tovább »
Kodolányi János Főiskola

Kodolányi János Főiskola
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Főiskola
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat