Tizenhat évesen már tévézett

Hangoskodó

Perényi Fruzsina - kommunikáció és médiatudomány szak, I. évfolyam

„Akit el lehet küldeni, az jobb is, ha elmegy”

Máté Krisztina: egy név, amelyet egy ország ismer, egy arc, amit mindenki legalább egyszer életében látott. Mindenki ismeri, vagy azt hiszi, hogy ismeri. A tévézés mellett a tanítás a másik szenvedélye, lassan húsz éve annak, hogy a katedra is része az életének. Tanít a a Kodolányi János Főiskolán és a Színház-és Filmművészeti Egyetemen is. 

Tovább »

Fókuszban az ír költészet

KáVé

Az anglisztika szakosok vendége volt  Gearóid Mac Lochlainn

A tematikus hét kedd esti programja az ír költészet köré épült. Az esemény három prezentációval kezdődött, amelyet anglisztika szakos hallgatók adtak elő. Az első kiselőadás Írország szimbólumairól és a kelta hagyományról szólt. Elhangzottak a legfőbb ír szimbólumok, mint az ír zászló, a lóhere és a hárfa. A kiselőadás második felében pedig egy érdekes kelta társadalomról volt szó, amely az írek zeneszeretetének hatására alakult ki. Ezek a kelták vándor énekesek, költők és történetmondók is voltak egy személyben, akik a nagy kelta hősök tetteit versformába öntötték és aztán ének formájában előadták. Nagy hatással voltak az emberek hitvilágára is.

Tovább »

Nemzetközi hét ősszel

KáVé

Barátság-híd a külföldi és hazai diákok között

A Kodolányi János Főiskola 2011-ben indította el a Nemzetközi Hét elnevezésű, nagyszabású rendezvényét, amely egyrészt a hallgatók interkulturális kompetenciáit kívánja elmélyíteni, másrészt egyfajta hidat épít a hazai és külföldi kodolányis hallgatók között. A KJF Nemzetközi Fejlesztési és Képzési Központja által szervezett programsorozat különböző előadásai az oktatók számára is vonzóak, hiszen nemcsak nyelvi készségeiket fejleszthetik, hanem tapasztalatcserére is lehetőségük van.

Tovább »

Magát menedzseli a kodolányis disc jockey

Mozaik

Hajdu-Ráfis Luca – kommunikáció és médiatudomány II. évfolyam

Média szakon tanul a DJ

 „Még nem vagyok igazán ismert, kevés DJ fellépésem van, ilyenkor könnyen elfogy a motivációm is, és sok más dologgal foglalkozom megélhetésem érdekében... ma egy DJ-nek azonkívül, hogy elmegy bulikba játszani, sok más feladata is van. Elsőként például saját zenét készíteni, kiadatni. Aztán egy arculatot kitalálni, megvalósítani. Internetes felületeket létrehozni, szerkeszteni, közösségi médiában jelen lenni, rajongói oldalt kezelni, hirdetéseket indítani… van egy-két nagyobb ügynökség, de hozzájuk nehéz bekerülni, illetve hát értelemszerűen valamit le kell tenni az asztalra, hogy foglalkozzanak veled. Ahhoz pedig, hogy le tudj tenni valamit az asztalra, valahol el kell indulni. Valahogy fellépési lehetőségeket kell szerezni, hogy megmutathasd magad és rutint szerezz.”

Vendrey Márta a Kodolányi János Főiskola másodéves kommunikáció és médiatudomány szakos hallgatója tette közzé ezeket a sorokat a face-oldalán. A most következő interjúban arról faggattam, hogyan egyeztethetőek össze a főiskolai tanulmányaival a fellépések, illetve miként boldogul a dj-világban.

Először a kezdetekről beszélt:

Tovább »

Kerékpárral a világ körül

Mozaik

„Mi a fenét keresek én itt… barangolások érdekfeszítő helyeken”

A Magyar Földrajzi Társaság Turizmusföldrajzi Szakosztálya és a Kodolányi János Főiskola közös programsorozatának október 10-ei előadásán Dr. Régi Tamás „Mi a fenét keresek én itt… barangolások érdekfeszítő helyeken” című előadását hallgathatták meg az érdeklődők.

Az előadás inkább élményszerű volt, mintsem tényszerű,  rengeteg fényképpel színesítve az elhangzottakat. Nem mindennapi utazásokról esett szó, így a nagyszerű felvételek segítségével részesei lehettünk a kalandoknak.

Tovább »

Fotókon a Kodolányi János Főiskola huszonöt éve

Hangoskodó

Rothman Lilla –kommunikáció és médiatudomány szak, II. évfolyam

Huszonöt év, huszonöt tabló

Huszonötödik alkalommal indult el az új tanév idén szeptemberben a Kodolányi János Főiskolán. Ez alkalomból nyílt meg a Budapesti Oktatási Központban ma a Kodolányi Art Gallery /KAG/kiállítása, amely ezt a negyedszázadot mutatja be fotók segítségével. A nagyszabású tárlatról a megnyitó előtt beszélgettem Dr. Tarbai Gabriellával, a KAG alapító vezetőjével és Kovátsai Gabriellával, a főiskola rendezvényszervezőjével. A főiskolai klub falain huszonöt tabló huszonöt év eseményeivel; érdekes időutazás. Először Kovácsai Gabriellát kérdeztem.

Tovább »
Kodolányi János Főiskola

Kodolányi János Főiskola
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Főiskola
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat