Mozgókép

Mozaik

Polczer Dominik – kommunikáció- és médiatudomány szak, III. évfolyam


A Pókember: Nincs hazaút érzelmi hullámvasútja


A pandémia miatti kényszerpihenő után hiába tért vissza minden eddiginél több tartalommal az MCU, az igazi csemegék a mozi helyett a kisképernyőn várták a rajongókat. Míg a Disney+-on a teljesség igénye nélkül olyan egyedi, kísérletező jellegű sorozatokat mutattak be, mint a WandaVision, a Loki, és a What if…? , addig a Fekete Özvegy, a Shang-Chi, és az Örökkévalók finoman szólva visszafogott hatást produkáltak a nézőkre és a kritikusokra egyaránt. Komoly szükség volt tehát egy igazi nagybetűs moziélményre, ami bizonyítja, a Marvel még nem fáradt el. Pókember MCU-s trilógiájának záródarabja, a Nincs hazaút pontosan ilyen film lett.

Tovább »

Bangó Margit jubileumi koncertre készül

Mozaik

Gáspár Tina Margit - kommunikáció- és médiatudomány szak, I. évfolyam


Dédunokájának adott interjút a világhírű előadóművész

 

Február 12-én lép legközelebb színpadra Bangó Margit világhírű énekesnő és zenekara. A pandémia miatt két éve halasztódik a 70. születésnapjára tervezett nagykoncert, és ezt a helyzetet drámaian befolyásolta, hogy a Kossuth-díjas művésznőt az elmúlt hónapokban kétszer is megoperálták. Most azonban elmondható, hogy Bangó Margit visszanyerte erejét és készül a Papp László Budapest Sportarénában megrendezendő jubileumi koncertre.

Bangó Margit Vásárosnaményból indulva a világ legnagyobb színpadaira jutott el és hódított világszerte. Számomra ő nemcsak kiemelkedő tehetségű énekesnő, hiszen a rajongásig szeretett dédnagymamám is egyben. Köszönöm, hogy mesélt nekem az életéről.  

Tovább »

Gattyán György előadása a Kodolányin

KáVé

Digitalizáció ’22  -  az észtek példája minta lehet


Digitalizáció ’22 címmel indított előadás-sorozatot a digitalizációban élenjáró Kodolányi János Egyetem és Gattyán György üzletember. Az első előadás meghívott vendége Toomas Hendrik Ilves volt észt köztársasági elnök, aki jelenleg rangos egyetemi oktató, és egyike azoknak, akiknek Észtország a digitalizációs átalakulást köszönheti. Észtország teljes lakossága használja aktívan az e-közigazgatást; az ország a digitalizáció tekintetében Európa mintaállamának tekinthető.

Délután négy órai kezdettel a Kodolányi János Egyetem budapesti campusán Gattyán Györggyel közösen tartottak előadást a digitalizáció témájában. A nagyelőadóban megtartott programon részt vettek az egyetemi hallgatók, oktatók és sokan mások, akik a digitalizáció iránt érdeklődnek.

Tovább »

Könyvet írt a marketing igazgató

Mozaik

Boros Zsuzsa - kommunikáció- és médiatudomány szak, I. évfolyam


Kanyarokkal tarkított út vezetett  a Google Magyarországig


Boros Botond a Google Magyarország marketing igazgatójának alapszakos egyetemi tanulmányai az üzleti kommunikáció szakirányon fejeződtek be, ezt követően mesterfokozatot stratégiai menedzsmentből szerzett a lengyel Kozminski Egyetemen, majd a University of Pennsylvania, Wharton School of Business képzésében az Egyesült Államokban tanult. Én magam a Kodolányi János Egyetemen tanulok, és vizsgafeladatként interjút készítettem a marketing igazgatóval, aki a testvérem. A pályája alakulásáról és a közelmúltban megjelent " A Markoláb" című könyvéről beszélgettünk.


Elsőként arról kérdeztem, hogy a diploma megszerzése után milyen út vezetett a marketing igazgatói székbe.

Tovább »

Teniszező kodolányis és edzője

Mozaik

Keresztes Paloma – kommunikáció- és médiatudomány szak, I. évfolyam


Keresztes Krisztián: "...nem tudtam, hogyan kezeljem ezt az apa-lánya, edző-lánya/tanítványa viszonyt" 

 

„A tenisz a játékok királya és a királyok játéka”, olvastam valahol a közelmúltban. Mivel magam is teniszezek gyermekkorom óta, valójában csakis szuperlatívuszokban tudok beszélni, írni erről a sportágról.

A mai, modern formája az 1800-as évek második felében alakult ki, a huszadik század elejétől kezdve pedig világszerte népszerűvé vált. Ennyit a múltról, illetve valójában most kezdődik a történetem, ami az édesapámról is szól.  Keresztes Krisztián egykori Európa bajnok 2. helyezett, világbajnok 3. helyezett és egyben az edzőm, akivel az egyetemi lap főszerkesztőjének kérésére beszélgettem a teniszről, a versenyzésről, a velem kapcsolatos edzői gondolatairól.

Tovább »

Az ókori Egyiptom és a kodolányisok

Hangoskodó

Szabó Andrea – történelem szak, III. évfolyam

 

Történelem szakosok a Szépművészeti Múzeumban

 

II. Amenhotep ókori egyiptomi uralkodó korát és sírjának felfedezését mutatja be az az időszakos tárlat a Szépművészeti Múzeumban, amely szeptember 17-én nyílt meg. A kiállítás középpontjában a fáraó Királyok völgyében megtalált sírkamrájának méretarányos rekonstrukciója áll, tehát nagy örömmel fogadtuk Dr. Sólyom Márk egyetemi docens november végére tervezett „kihelyezett óráját” a Szépművészeti Múzeumba. Kodolányi János Egyetem Történelem Tanszéke által szervezett múzeumlátogatásra az első-, másod- és harmadéves történelem szakos hallgatók részvételével került sor.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400 Kodolányi János Egyetem
Cím: 5900 Orosháza, Gyopárosi út 3/f.
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat