Beszélgetések ötvenhatról

Hangoskodó

Plézer Regina - kommunikáció és médiatudomány szak, I. évfolyam

„Ezt még az unokáink unokáinak is tudnia kell"

Budapesten az egyetemisták egy része tüntetést szervezett október 23-án a Corvinuson való tandíj bevezetése ellen. 1956-ban a szovjet megszállás és a sztálinista terror megszüntetése ellen tiltakoztak a diákok. Hatvankét évvel ezelőtt egy békés tüntetéssel kezdődött minden, ám akkor forradalomba és szabadságharcba torkollott az események sorozata.  Kezdetben úgy tűnt eredményes lehet a felkelés, de a szovjetek hadüzenet nélküli támadása mindent megváltoztatott. 1956. november 4-én, vasárnap, hajnali 4 óra 15 perckor a szovjet hadsereg általános támadást indított Budapest, a nagyobb magyar városok és a fontosabb katonai létesítmények ellen. November 4-e, amikor az '56-os események áldozataira emlékezünk, 2013 óta hivatalosan is nemzeti gyásznap. Kodolányis hallgatókkal beszélgettem az ’56-os eseményekről.

Tovább »

Gyakorlat, duális képzés, Orosháza

KáVé

Együttműködés a Budapest Bankkal

A Kodolányi János Egyetem mindhárom képzési központjában kiemelt feladatnak tekintik, hogy minél több  olyan intézménnyel, céggel vegyék fel a kapcsolatot, ahol színvonalas gyakorlati terepük lehet a kodolányis hallgatóknak. Orosházán is egyre bővül az egyetemmel együttműködő partnerek  száma, mondta el a KV-nak Dr. Malatyinszki Szilárd székhelyi központ igazgató. 

Tovább »

Nagyváradi vendégek Orosházán

KáVé

A kodolányis hallgatók novemberben mennek Erdélybe

Dr. Albert-Lőrincz Csanád tanszékvezető, a szociológia doktora és kollégái, Dr. Szilágyi Györgyi és Dr. Györbíró András, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem részéről az Erasmus program keretében tettek vendéglátogatást  a Kodolányi János Egyetem orosházi székhelyén.

A Partiumi Keresztény Egyetem Erdély első akkreditált magyar nyelvű egyeteme Nagyváradon, az 1990-ben létrehozott Sulyok István Református Főiskola utóda.

Tovább »

Marokkó mágiája a Kodolányin

KáVé

Pálfi Viktória - Györffy Anikó 

„A világörökségekre hegyeztem ki ez alkalommal is az utazásomat”

Mágikus Marokkó címmel tartott előadást Dr. Rátz Tamara a turizmus tanszék tanszékvezetője a tematikus héten. A közismert turisztikai szakember a közelmúltban tett látogatást az Afrika északi részén található mediterrán országba, amelynek hangulata teljesen magával ragadta. Természetesen nem volt véletlen a választás, hiszen Marokkó az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendő, turisztikai célpont.

Tovább »

Art Market Budapest a Millenárison

Hangoskodó

Bagladi Barnabás, Gombás Ádám - kommunikáció és médiatudomány szak II. évfolyam

Kiderülhet, hogy megjósolható-e a siker

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Art Market Budapestet a Millenárison. Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb kortárs képzőművészeti vásárán október 11-14. között huszonöt ország több mint ötszáz művésze mutatkozik be.

Tovább »

Közösségépítő kodolányisok

KáVé

Együtt örültek a sikernek

Még mindig a tanévkezdés körülményei kötik le a szerkesztő figyelmét, annál is inkább, mert Dr. Szabó Péter rektor kötetlen beszélgetésre hívta meg az idei gólyatábor szervezői csapatát. Valljuk be, különlegesen jól kezdődött az őszi szemeszter a Kodolányi János Egyetemen; augusztus elsejétől tervezhettük a logováltoztatást, hiszen negyedszázados főiskolai lét után immár egyetemként müködik tovább a felsőoktatási intézmény. Huszonöt év, huszonötezer diploma, van mire büszkének lenni.

Tovább »
Kodolányi János Egyetem

Kodolányi János Egyetem
Cím: 1139 Budapest, Frangepán utca 50-56.
Telefon: (1) 238 9327

Kodolányi János Egyetem
Cím: 8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1.
Telefon: (22) 543-400
Impresszum | Szerzői jogok | Etikai kódex | Médiaajánlat