• Budapest
  • Székesfehérvár
Rólunk | Viszlát tétlenség! | Mentor kör


Szerinted mire jó a HÖK?

 

Bármilyen egyszerűnek tűnik a kérdés, még ennél is egyszerűbb válasz hangzik el: "Bulikat és kocsmatúrákat szervezni!”

Természetesen ez is beletartozik a munkakörünkbe, de ennél azért sokkal többről van szó… Íme a HÖK valódi feladata:

Ha bármikor elbizonytalanodnál, fel a fejjel: mi pont azért vagyunk, hogy segítsünk és átadjuk Neked mindazt a tapasztalatot és tudást, amit az évek során megszereztünk. Ha valamire kíváncsi vagy, de nem találod, tudasd velünk és segítünk!

Azt szoktuk mondani, a Kodolányi egy nagy család, és a hangsúly a nagyon van, mert a főiskola nagy, ezáltal elég nehéz elsőre el/kiigazodni az útvesztőben. Ösztön kell hozzá, és ha ez nincs, akkor bizony meg kell küzdened azért, hogy az ügyintézéshez szükséges rutint elsajátítsd.

Nemcsak az ügyek intézést sajátíthatod el, de ha elég ügyes vagy, olyan kapcsolatokra tehetsz szert, amelyeket a nagybetűs életben is felhasználhatsz és kivételes lehetőségekhez juthatsz. Darwin híres elmélete alapján: a „legfittebb él túl”. Tehát hajrá, kreatívak és intelligensek előre!

 

Elsőként a tanulmányi ügyekben való segítségnyújtást emelnénk ki. Talán nem mindenkiben tudatosult a gólyatáborban oly sokszor elhangzó „Forduljatok hozzánk bátran!”felszólítás, ugyanis meglehetősen kevesen élnek ezzel a szolgáltatással. Szinte biztosra veszem, hogy sokaknak lenne kérdése a tanmenettel, a vizsgákkal, az órákkal vagy a továbbtanulással kapcsolatban, hiszen – valljuk be őszintén – könnyű elveszni a rendszer útvesztőjében. Hogy tovább mélyítsem a „segítségnyújtás” lehetőségeit, a DJB, tehát a Diákjóléti Bizottság ügyeivel kapcsolatban is megkereshettek minket.

Közismert és közkedvelt feladatunk természetesen a bulik, a gólyatábor és a gólyabál szervezése. Ami még a szórakozást illeti, sportolási lehetőségeket is minél szélesebb választékban igyekszünk biztosítani a részetekre. Itt külön felhívnánk a figyelmet rá, hogy ötleteitekkel, igényeitekkel ugyancsak bátran jöhettek a HÖK irodába!

 

Érdemes még megemlíteni az ERASMUS adta lehetőségeket, amelyekről a megfelelően motivált, külföldre vágyó hallgatók nálunk is érdeklődhetnek.

Végül, de nem utolsósorban, senki és semmi nem tökéletes – így ha véletlenül valamiféle panaszotok, sérelmetek vagy egyszerűen csak javaslatotok lenne, jelezzétek, hiszen a HÖK-iroda és munkatársai mindenkit szívesen fogadnak!

A leírtakat figyelembe véve, amit talán a legfontosabb tudnotok (de hozzánk hasonlóan úgyis csak később látjátok majd be): A főiskolás évek a legszebbek az ember életében, éppen ezért nem szabad egyetlen percet sem elvesztegetni belőlük. Főiskolásként tudnotok kell úgy élni az életet, hogy a jövőben visszagondoltok, akkor mondhassátok: ó, azok a Kodolányis évek!

Lesznek, persze hogy lesznek nehéz idők, de véssétek az eszetekbe: Kodolányis éveitek megkezdődtek, és minden kihasználatlan percért kár! Amúgy pedig móka és kacagás az egész! Szóval ne aggódj, csak olvass és keress minket! :)


Elérhetőség