Kodolányi János Főiskola
INFORMÁCIÓ: +36 80 203 769, felveteli@kodolanyi.huAkadálymentes verzió
CONTACT: +36 22 543 377, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
contact: +36 22 543 342, FAX: +36 22 543 391 international@kjf.hu
Kodolányi János FőiskolaKodolányi János Főiskola
Kodolányi János University of Applied Sciences
Kodolányi János University of Applied Sciences
Keresés

Nemzetközi hírek, felhívások

Kedves végzős hallgatók! Még utoljára éljetek az Erasmus adta lehetőséggel és még az abszolutórium előtt jelentkezzetek külföldi szakmai gyakorlatra! Gyakorlati ösztöndíjat, és külföldi szakmai tapasztalatról szóló igazolást kaphat  bármely szakos hallgató. Várunk az Ösztöndíjbörzés vagy a  budapesti 009-es irodánkban!

 

 

 

NEMZETKÖZI HÉT A KODOLÁNYIN HATODIK ALKALOMMAL!

Helyszín: Budapesti Oktatási Központ (1139. Budapest, Frangepán utca 50-56.)

 

A 2016. április 11-15. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Hét programkínálata ezúttal a külföldi vendégoktatók előadásai mellett Issues of Responsible Thinking címmel meghirdetett nemzetközi műhelykonferenciával és számos más érdekes kulturális eseménnyel gazdagodik. Az interkulturális élményt 12 országból érkező 69 vendégoktató, kutató és szakember biztosítja.

 

 

 

NEMZETKÖZI ELŐADÓK AKADÉMIÁJA

Az április 12-én és 14-én megszervezett szabadegyetem jellegű előadássorozat a hallgatók interkulturális kompetenciáit kívánja elmélyíteni. A partnerintézményeinkből érkező oktatók előadásai a legújabb elméleti és kutatási tapasztalatok alapján a gyakorlatban is hasznosítható tudást, készségeket és attitűdöt fejlesztik. Mindemellett, a résztvevők különböző pedagógiai módszerekkel is megismerkedhetnek. A kurzus multidiszciplináris jellegéből adódóan, a hallgatók egyéni érdeklődésüknek és választott szakterületüknek megfelelően válogathatnak a bőséges tematikából. A nemzetközi kitekintés hasznos segítséget tud nyújtani a szakdolgozat témaválasztásához, illetve megírásához.

 

Ajánljuk minden hallgatónak képzési formától és az oktatás helyszínétől függetlenül.

Az órákon valamint a konferencián való részvétel nyitott minden hallgatónk és munkatársunk számára.

 

Az érdeklődők, továbbá mindazon hallgatók, akik a Nemzetközi Hét előadásaira jelentkeztek a MOODLE rendszerben elérhető jelentkezési lap kitöltésével regisztrálhatnak http://moodle.kodolanyi.hu/

 

 


 

Lifelong learning program (LLP)/Erasmus Program


Előszó

A 2002/2003-as tanévben kezdte meg tanulmányait az egymilliomodik Erasmus hallgató. Ehhez az eseményhez kapcsolódva a brüsszeli LLP/Erasmus központ négy napos rendezvénysorozatot szervezett, ahol a magyar Erasmus hallgatóságot Puskás Adél Idegenforgalmi és szálloda szakos hallgatónk képviselte.

Ehhez az egymilliós nagyságrendhez viszonyítva eredményeink kis számot mutatnak, mégis, nagyon fontos adat számunkra, hogy 32 országgal (117 partnerrel) való kapcsolatunk eredményeként az elmúlt öt naptári évben 378 hallgatónk tanult külföldön és 325 vendéghallgatót fogadtunk.

 

A program 2007-ben megújult, és Lifelong Learning Programme néven céljául tűzte ki a hárommilliomodik hallgató kiutaztatását az Erasmus alprogramon belül. Ennek érdekében jelentősen növekedett a támogatás összege, illetve a program kibővült a szakmai gyakorlatokkal is.

 

Tempus Közalapítvány oldala »

 

Erasmus University Charter

 


Magyarország megújul Magyarország megújul
Kövesse a főiskolát a közösségi oldalakon is: